Juli 2020

2020-07-09
Planen var att starta årets segling i April, men April April…
Covid Corona dök upp och ingenting blev sig likt.
Vi fixade flyg till den 9 Juli och höll tummarna. Tömmarna höll så nu befinner vi oss i Brest igen. Efter några dagar med stekhet sol på våra ryggar så fixade vi båten klar för sjösättning.

Luleå Airport:


Arlanda terminal 5 var enda terminal som var öppen och den var nästan öde:


Säger bara Air France ! Macka och vin 🙂


Victoria på land, jobbet börjar:


Gick en lång promenad via stranden och en bro över ”Rade du Brest”.
Magnifik utsikt:

2020-07-13
Victoria är ute och kör på egen hand….

Plums i baljan igen! Känns skönt att få flytta tillbaka på båten. Dock är allt en enda röra ombord så arbetet med att göra båten klar fortsätter.

Kaoset fortsätter inombord 🙂


Det positiva i detta kaos är att vi hittade bara lite lite mögel och det var lätt bortstädat. Negativa är att vår utombordare till jollen verkar ha blivit stulen…:-(

2020-07-21
Fortfarande kvar i Brest.
Vi jobbar fortfarande på båten. Dvs vi passar på att göra en massa små jobb och underhåll. Allt från att måla insidan av köks-skåpar till att se till att ingenting knarrar och knirkar när man ska sova 🙂 Har även tillverkat en instrument-panel för att rymma kontrollen till autopiloten. Vi har satt upp seglen med alla tre snabb-reven dragna och egentligen så är hon klar för avgång. Det vi väntar på är att Garmin ska leverera autopilot. Senaste budet är torsdag morgon. Varvet / företaget vi köper av ska tillverka och leverera en roder-arm. Först därefter kan vi plasta färdigt förstärkning och sedan montera grejerna. Om sedan bara vädret vill så seglar vi igen 🙂

2020-07-27
Fortfarande ingen autopilot…Dessutom så beställde vi att de skulle tillverka en roder-arm för autopiloten. Vi gjorde ritning och lämnade, Oui, we fix it.
Just före helgen så kollar jag vart grejorna är, och då säger killen på företaget ”Skulle vi tillverka den ?” Ja sa jag och tillade tyst för mig själv:
”varför tror du jag lämnade en ritning ? För att smycka ditt kontor med min fina konst ?”
No comments !


Den 20 juli skärptes reglerna gällande Covid och nu ska alla bära andningsskydd inomhus på offentliga platser. Dvs bussar, affärer osv.


Vi jobbar vidare på båten. Fått låna en drivenhet till Autopiloten så att jag kunde måtta hur roderarmen ( den berömda ) ska se ut. För att rymmas blir det 15 grader offset från mittläge på roder. Behöver nu roderarm för att kunna fixa sista plastningen inan montering.


Nåväl, har hunnit lite semester också. Besökte bla fortet här i Brest. En magnifik sak som fortfarande är aktiv som högkvarter för Franska atlantflottan ! Den inrymmer även ett nautiskt museum som vi besökte. Faktiskt ganska bra museum. (dock var i vanlig ordning nästan all text på Franska..)
I Brest har det byggts en himla massa fartyg genom åren och förr skulle de ju ha en gallionsfigur. Det innebar att det fanns ett antal mästersnidare.
Det här är gjort av siste mästersnidaren.


Vackra blommor.


Solig middag i Brest.


”Serial Cleaner” är det dom som städar upp efter Serial killers ?
Kommer ialla fall inte att undersöka närmare..


Underhållning i hamnen av någon grabb med mycket energi 🙂

Kul pryl för de med starka ben.

Augusti 2020 hittar du här