December 2019

Nu är planeringen igång för fortsättning av seglatsen.
Victoria befinner sig som bekant i Brest och planen är att åka dit den andra april. Väl där så kommer vi att göra iordning Victoria för den fortsatta färden. det innefattar allt från polering av skrov, genomgång av all stående och löpande rigg ( mast vajrar och snören), till att tvätta och städa. Dessutom så planerar vi att montera en bättre autopilot inför den kommande färden över Biscaya-bukten. Motor och drivlina kommer att servas, ny råvattenpump monteras samt mycket annat smått och gott 🙂

En grov planering av den vidare färden är att segla lite i norra delen och besöka bla Belle Ile ( Vackra ön ). När vi är på Belle Ile så hoppas vi på ett fint ”väder fönster” för att kunna kosa Biscaya-bukten till den Spanska staden Gijon. Avståndet blir ca 250 nautiska mil vilket beräknas att ta drygt 2 dygn.

Hola Espania ! Nu väntar Spanska Galicien på att bli utforskad.
Den vanligaste vinden i Biscaya under sommaren är västligt. Det innebär att vi i vanlig ordning kommer att få vinden rätt i nosen allt som oftast. Resultatet blir kanske att det blir en och annan dag liggandes och vänta på trevliga vindar. Sämre kan man ha det 🙂 Nåväl, det är bara 140 nautiska mil från Gijon till A Coruna så det lär nog avverkas ganska fort ändå.
Väl framme i A Coruna så är det att runda en känd udde: Cabo Finisterre.
Betyder väl slutet på jorden eller nåt sån’t. När väl denna är rundad så kommer man till de spanska riorna eller på svenska : flodmynningar.
Men nog med planering för denna gång ! Vi återkommer


Fortsättning följer…

Fortsättning Juli 2020
.