Maj 2022

2022-05-01
Vi ligger kvar här i Vilamoura. Hade tänkt att gå till Olehao, men hamnavgift var svindyr, så vi ligger kvar och myser. Vädret har varit bra uppåt 26 grader och strålande sol tidigare under veckan. Fast just idag blåsigt och ca 24 grader på eftermiddagen. Fortfarande ganska kallt på nätterna.

2022-05-04 Utflykt till Benagil
Tillsammans med Susanne och Malin så hyr vi en bil och tittar oss omkring.
Bland annat så kör vi till Benagil för att titta på grottorna. Det nät kalkstensklippor som gröpts ur av vågorna under tusentals år.

Ligger längs lusten mellan Portimao och Albufeira.En trevlig dag ute i solen.


Bilar är inte min största passion men, Porschar står som spön i backen och Aston Martin finns det också ( bland Bentley och Rollsar…) Undrar vad denna Aston Martin kostar…..Å andra sidan, måste man fråga så har man inte råd 🙂

2022-05-09 Utflykt igen.
Vi tar buss till Loule, centralort i ”Kommunen”. En gammal stad med anor från tiden när Morerna härskade. Varmt som bara den, tror upp emot 28 grader på eftermiddagen.

Ljuvlig huvud gata i gamla stan.

Trånga gränder med butiker.

Det här är marknaden i stan. En stor salu-hall där allt från fisk till grönsaker säljs. När vi besökte den så var det inte ”full fart” i hallen, men tillräckligt många försäljare var igång. Trevligt.