Mars 2023

Flyger ned till Torrevieja den 20 mars.
Den 21 mars så är kapten nyopererad och har häftklammer på magen!

Alltså, blev akut sjuk med inflammation i gallblåsan. In till sjukhuset och de gjorde en titthålsoperation med vilken de tog bort gallblåsan och en drygt 5 x 5 cm stor gallsten. Bättre att vara fattig sjöman än stenrik sjukling!

Allt verkar ha gått mycket bra och efter 2 dagar i sjukhussäng så blev kapten hemskickad. Nu får jag inte anstränga mig på några veckor så arbetsbördan ökar på styrman….Vi får helt enkelt vänta med en del jobb och andra som vi måste göra får vi lov att hyra någon för att utföra.

Återkommer i ärendet!

2023-03-27 Kapten och Victoria snart klara!

När vi kom fram till båten sent den 20:e mars så var hon i mycket bättre skick än vi hade fruktat. Vi hade lämnat vår avfuktare igång 8 timmar per dygn och det gjorde att det fanns ingen dålig lukt när vi kom fram utan kunde genast krypa ned i sängen som vi hade bäddat innan vi for i höstas. Skönt.

Sedan dess så har Ingalill farit fram som en torped och städat,fejat och donat med att göra Victoria klar. Det är alltid mer än man tror. Nu har vi kommit till stadiet att seglen är satta och oljan i motorn bytt. I morgon ska vi lyfta Victoria ur vattnet och slipa / måla kölen. Byta propeller samt byta avgaskrök.
Allt det jobbet ska vi försöka leja bort därför kapten ska ju vara i stillhet.
När det är gjort så är Victoria klar för segling igen 🙂

Seglen satta och lazy bagen fixas till.

Kapten då? Jodå allt går bra. Inga smärtor, såren ser fina ut, och styrman börjar få svårt att hålla kapten stilla 🙂 Några veckor till så ska väl allt vara som förr, fast bättre 🙂
Kolla in gasellen som hoppar ombord !


Vi har faktiskt slappat i sittbrunn också!2023-03-31 Klammerfri kapten !
Äntligen så fick kapten ta bort häftklammerna (agraffer kallas dom visst ) från magen. Vi tog en busstur till Zenia där en svensk vårdcentral finns. Hips vips så var dom borttagna från lilla magen 🙂 Skönt. Vi hann även besöka JYSK och köpa en ny bäddmadrass som Ingalill kapade och sydde till rätt form. Vi har ju en V-bädd. Ett besök på Mercadona för att handla mat hanns också med. Gummijollen blåstes upp och den verkar hålla tätt. Den har vi nu knytit fast på fördäck, för imorgon planerar vi att dra vidare. Någonstans mellan Santa Pola och Altea blir det. Det ska blåsa hårt natten till söndag så en trygg hamn blir det att knyta fast sig i.

Fortsättning April 2023
.