Oktober 2022

2022-10-01 Det kliar under fötterna!
Och nej, det är inte löss! Det är lusten att dra vidare och titta på nya ställen.
Vi har varit länge i Cartagena och det har varit kul. Vi har träffat nya vänner som vi har tagit till våra hjärtan men nu är det dags att dra vidare. Kl 08:30 har vi checkat ut hos ”Marineron” Dvs. vi har lämnat tillbaka nycklarna till bryggan och fått tillbaka vår deposition av 10 Euro. Tillsammans med Göran och Monica på båten Marioma så seglar vi på morgonen vidare mot Torrevieja.
Prognosen säger ingen vind, svaga dyningar och solsken. Förmodligen måste vi köra motor. Vi hinner inte ens ut ur viken innan det blåser så pass att vi hissar segel och slår av motorn.

Bye bye Cartagena!

En fin kust, här rundar vi snart sydliga udden vid Marmenor och går nordligt.
Vi fick en fin bidevind som ökade till ca 10 m/s strax efter att vi lämnat hamnen. Måste ha varit någon form av landbris under soluppgång? Hur som helst så dog vinden ut under ett par timmar för att återkomma med ca 5 m/s halvvind.

Perfekt segling.

No comments 🙂

Torrevieja i sikte!

Det finns tre st marinor i Torrevieja. Real Club nautico, Marina de Internacional samt Marina Salinas. Real Club nautico har inte många gästplatser och brukar vara full. Så vi hade kollat med Marina de Internacional och dom hade plats för oss. Det var bara att anmäla sig så skulle de fixa sig. När vi kom fram så anropade vi med VHF, Inget svar. Provade flera gånger, inget svar. Då anropade en spanjor Marina de Internacional och han fick svar direkt! Jag anropar en gång till men knäpptyst. Inte ett ljud från marinan. Det här är inte första gången det händer. Tydligen kan de inte engelska och svarar därför inte! Jag anropar Marina Salinas och får svar direkt! Inget fel på min radio alltså!
Så vi gled in i marina Salinas istället och var fastknytna i bryggan vid 17-tiden.. Vid första anblick så ser marinan fin ut. Rent och fint och toaletter ser rena och fina ut. Vi konstaterar också snabbt att det gungar inte! Här kommer vi nog att sova gott!

2022-10-06 Konstigt väderfenomen!
Jag har varit dålig på att dokumentera med bilder hur Torrevieja ser ut. Utan bildbevis kan jag säga att vi tycker det är en trevlig stad. Det som hände denna dagen var att det föll vattendroppar från himmelen! Regn kallas det visst.

Regn!

2022-10-07 Fredagsmarknad
Vi tar oss ut till ”mercadillo”, dvs den lokala fredagsmarknaden. Stort som bara den.

Försäljning av kläder, turist-prylar, mat och allmänt kolijox!


Lokalproducerat vin, provsmaka innan köp 🙂 10 Euro för 5 liter 🙂
Kanske något för kyrkmarknaden i Öjebyn att ta efter?
Populärt här i Torrevieja, så varför inte?
Senare på aftonen så tar vi en promenad ut på piren. Kolesterol-piren kallas den i folkmun därför att lokala läkare rekommenderar människor med höga kolesterolvärden att gå ut på piren och tillbaka 🙂 1,6 km lång är denna pir.
Som info till andra snedseglare så kan man ankra här innanför pir-armen.
Ganska väl skyddat.

Bilden tagen längst ut på piren och visar staden med marina Sarinas i förgrunden.

2022-10-08 Utforskning av stan.
Vi tar oss med apostlahästarna en tur utmed strandpromenaden norrut i stan.

Solnedgång med vackra motiv.

Vi ser även ett magnifikt sandslott som vaktas av en drake

Byn kan även stoltsera med en fin sandstrand!

Vi knatar vidare 🙂

2022-10-10 Skit-väder
Ett riktigt åsk-oväder kommer in över Torrevieja.

Nästan svart på himlen innan regnet och åskan kom. Det hinkade ner regn.

Ovädret är ännu en bit bort.

Som ägare av gammal segelbåt så vet man att när ett kraftigt regn kommer så gäller det att kolla båten ordentligt efter läckor. Vi kunde konstatera några läckor bla runt fönster och röstjärn. Det blir som vanligt en arbetsorder 🙂
ingen vila för en besättning på en äldre segelbåt…..

2022-10-11 Skit också!
När vi anlände här i marinan och knöt fast båten så verkade det vara något skumt med akter tampen. Nu har vi konstaterat genom att använda oss av modern teknik (GoPro kamera under vattnet) att den sk pilot-linan har fastnat i rodret! Personal från marinan har varit här och i morgon ska en dykare fixa problemet hoppas vi.

Här ser man repet som ligger fastkilat mellan roder och skrov. %#!!&!#
Märkligt vad duktig man är. Andra snurrar fast det i propellern, men jag lyckas få fast det i rodret. Sitter hårt fastkilad.

2022-10-12 Skit borta 🙂
På morgonen dök en dykare upp (ha ha) tillsammans med två marineros från hamnen. De kunde ganska fort få lös repet som satt fast genom att använda en båt så att de fick rätt vinkel att dra lös repet med. Hips vips så var allt frid och fröjd igen. 🙂

2022-10-24 En rolig vecka!
Min bror Roger och hans hustru Anneli kom ner på besök. Vi började veckan med en middag på restaurang med flamenco dans.

Vilken dans! jätteduktiga dansare som höll ångan uppe i någon timme!
Dessutom var maten riktigt god.
Vi tog rn bussutflykt till Santa Pola för att titta på omgivningarna. En trevlig liten stad. Mycket kul hann vi med, men att dokumentera med kamera låg inte så högt i prio så få bilder blev det.

God mat och sedan mys i sittbrunnen under de varma kvällarna hanns också med. Tack för det underbara tiden tillsammans!

2022-10-21 Snabbmatsfestival!
Under helgen är det festligheter här i stan. Bla så finns en ”streetfood” festival just utanför hamnen idag fredag kväll.

Skate-parken omgiven av streetfood. Kungariket för de som är intresserade av flottyrdränkt mat i alla dess former 🙂 Kul att se så många familjer som är ute tillsammans runt skate-parken. Varm kväll som vanligt med ca 24 grader kl 21…

2022-10-27 Work, work, work….
Tanken var att vi skulle ut och nöjessegla någon dag, men ingen vind att tala om så det blev service och underhåll av Victoria istället. Ett av fönsterna i salongen monterades löst ( ett j-a jobb när det är fastsatt med Sikaflex…). Därefter rengöring av detsamma. Sprickor i gelcoat invid fönstret slipades upp, fylldes med spackel för att sedan slipas. Maskera noggrannt med tejp, på med Sikaflex modell 295UV ( är det inte UV Beständigt så smular solen sönder det inom kort..) På med fönstret igen. ”One down, seven to go”. 🙂
Vi har tagit ned Lazy bagen som vi sydde. Den var nästan liten så vi sprättade upp ett par sömmar som vi hade gjort för att minska lite på bagen. Impregnering av densamma. upp med den igen bara för att konstatera att den blev lite för stor…Men, nu vet vi hur vi kommer att sy om den nästa gång 🙂
Vattentanken rengjordes genom att skruva av man-luckan och skrubba allt vi kom åt. Blev bra! Det här var bara ett axplock av det vi har pysslat med.
Allting tar tid här nere. Att bara få tag i rätt material kan lätt ta en dag med transporter osv.
Skepp Ohoj!

2022-10-31 Nöjestur i medelhavet.
Vi tar en liten tur med båten. Solen skiner, svaga vindar så vi siktar på ön Tabarka som ligger just utanför Santa Pola, ca 15 Nautiska mil från Torrevieja.
En fin segling i ca 2-3m/s bidevind. När vi når Tabarka så ändrar vi oss. Det går dyningar in mot vårt tilltänkta ankringsområde så vi drar till Alicante istället.Det är bara ca 10 Nautiska mil dit, så efter ett par timmar till så är vi där.
Under seglingen så kan vi konstatera att Lazy bagen som vi trodde blev för stor, visade sig nog snarare vara rätt storlek! Då slipper Ingalill sy om den 🙂

Ön Tabarka. Till höger i bild var vårt tänkta ankringsområde.


Alicante från havet.

Hamnen i Alicante ”by night”.

Här ligger Victoria tryggt. Hamnen är fin, men ganska dyr.

November 2022 finns här.